Áraink

Árainkat mindig az épület bruttó alapterülete alapján számoljuk.

Alábbi áraink 5% ÁFA-t tartalmaznak, egyszintes házra vonatkoznak és visszavonásig érvényesek.

Az alábbiakban az ÁLTALÁNOS fizetési ütemezést olvashatja 100%-ban saját erős finanszírozás esetén, sík telek és alap műszaki tartalmú egyszintes családi ház esetén. Ez csupán egy tájékoztató jellegű tervezet, mely konkrét megrendelés esetén illetve egyedi megállapodás alapján változhat.

Banki finanszírozás és/vagy CSOK esetén a fizetési ütemezés változhat! Ha hitelre vagy hiteltanácsadásra van szüksége, kattintson ide!

Csak alapozást külön nem vállalunk.

FUTURA Bau tanácsok

Mi a FUTURA Bau-nál úgy látjuk, hogy a piacon számos kérdést - okkal vagy ok nélkül - nem tisztáznak pontosan előre. Mi az átláthatóságra és a világos információkra törekszünk, hogy utólag senkit se érjen meglepetés.

Szinte minden kivitelező cég kínálatában különböző módon és változó műszaki tartalommal vannak meghatározva az egyes készültségi szintek, ami jócskán nehezíti az árak összehasonlítását.

Mielőtt eldönti, hogy melyik készültségi szintet választja, javasoljuk, hogy győződjön meg arról, melyik csomag ténylegesen milyen szolgáltatásokat tartalmaz. Csak így tudja reálisan megbecsülni, hogy milyen munkálatokra és milyen költségekre számítson. A FUTURA Bau munkatársai ebben is segítségére lesznek. Célunk az, hogy kölcsönösen előnyös megállapodás szülessen, ezért fontos számunkra, hogy pontosan értse, mire is szerződik.

A fenti három főkategória nincs kőbe vésve, csupán iránymutatásként szolgál arra, milyen készültségi állapotban szeretné átvenni jövőbeli otthonát. Egyedi igényekre és megoldásokra is nyitottak vagyunk, lehet velünk beszélni.

Az, hogy a végén mennyibe kerül az Ön készháza, nagymértékben függ attól, mennyi részt vállal magára az építési folyamatból és a befejező munkálatokból. Rugalmasak vagyunk abban, hogy az Ön álmainak háza pontosan milyen kivitelezési fokra készüljön el, azaz mit tartalmazzon a vállalásunk.

Kulcsrakész-e a kulcsrakész?

A "kulcsrakész" ház fogalma jogilag sehol nincs pontosan definiálva, a kifejezést pedig mindenki másképp értelmezheti, legyen az építtető vagy kivitelező. A tényleges befejező munkálatok még jelentős összegeket is elérhetnek, ezért javasoljuk, tudja meg, hogy milyen munkák tartoznak az Ön kivitelezőjének szolgáltatási körébe, illetve tisztázni kell, hogy milyen munkálatokat és mikorra kell Önnek elvégeznie ahhoz, hogy az építési munkafolyamatot ne akadályozza.

Figyelem! Amikor az ügyfelek a kulcsrakész megoldás mellett voksolnak, javarészt a kényelem miatt választják. Aki azonban azt hiszi, hogy a kulcsrakész ház kivitelező általi átadása után már semmi más dolga nincs, csak beköltözni, meg fog lepődni. Ezért azt, hogy mit jelent a szerződésben a "kulcsrakész" pontosan tisztázni érdemes, már a folyamat legelején.

Szakmai hozzáértéssel és jó kapcsolatokkal a baráti és ismeretségi körben egy ház befejezése olcsóbb, mint egy kulcsrakész ház megvásárlása.

Másrészt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a befejező munkálatok átvállalása sok további munkát és szervezést is jelent, többek között:

  • meg kell találni a megfelelő szakembereket, megbízni őket, szerződni velük,
  • minden ajánlatot és költségkimutatást értelmeznie és ellenőriznie kell,
  • építtetőként Önnek át kell vennie az építési felügyeletet,
  • folyamatosan nyomon követni a különböző vállalkozók által elvégzett munkák minőségét,
  • az egyes szakemberek munkavégzésének szervezését, hogy a megfelelő sorrendben és időben jöjjenek, és ne egymás hegyén-hátán dolgozzanak,
  • hivatalosan is átvenni a teljesítésüket, teljesítési igazolások kiállítása és ezzel párhuzamosan a pénzügyi elszámolások ellenőrzése, kifizetések eszközlése, esetleges banki és/vagy CSOK fizetési ütemek lejelentése

Ráadásul: Ön vállalja a kockázatot a teljes építési folyamatért.