TECHNOLÓGIA

FUTURA könnyűbeton nagyelemes készházépítési rendszer

FUTURA KÉSZHÁZ RENDSZER német fejlesztésű nagyelemes előregyártott masszív készház építési technológia

Szögezzük le az elején, a nagyelemes készház, nem panelház! Legalábbis nem a szó Magyarországon ismert értelmében.

A nyugati építkezésben már a hetvenes évek eleje óta létező és működő bevált technológia, amelynek kivitelezési pontossága, és gyártási tűrése +-5mm.
FUTURA Praefa technológia katalógus 2021

FUTURA készház rendszer műszaki leírás


És mi a helyzet a fúrással?

Aki már lakott vasbeton, vagy panel épületben az tudja, hogy a falra egy képet felhelyezni csak speciális eszközökkel lehet. Vasbeton falba szöget verni nem, lukat furni csak speciális fúróval lehet. A duzzasztott agyagos FUTURA könnyűbeton falazat sokkal nagyobb szilárdságú, mint például a téglából vagy száraz építőanyagokból készült fal, de nem olyan kemény, mint a tiszta betonfal, így könnyen megmunkálható, véshető, szegelhető, fúrható

A FUTURA könnyűbeton technológia tehát a vasbeton előnyös tulajdonságait ötvözi, más építési technológiák előnyös tulajdonságaival. Gyorsan feléépül, mint egy könnyűszerkezetes ház, mégis szilárd, és a hőtartó képessége a hagyományos - téglás, kiselemes - építési mód mellé helyezi.

A beton előnyei, a hátrányok nélkül

A duzzasztott‐agyag szemcséknek köszönhetően a normál vasbetonnál könnyebb, illetve sokkal emberközelibb anyagot kapunk a beton előnyös tulajdonságainak megtartásával.

Ez az anyag ugyanúgy tűzálló, fagyálló, jó hangszigetelő, mint a beton, és további előnye, hogy a normál betonnál jobb a páradiffúziós- és hőátbocsátási tényezője ez által biztosítja az optimális klímát a lakó‐ és tartózkodási terekben. Ezen kívül környezetbarát ‐ semleges pH értekkel rendelkezik.

Nem bomlik és a kártevőkkel szemben is ellenálló.

Több hely, mint egy hagyományos téglaházban

A FUTURA BAU épületeinek általában elég a lemezalap, ami olcsóbb a téglaházakhoz szükséges sávalapnál.

A m2 arány sokkal kedvezőbb a téglához képest, hisz a A duzzasztott agyagos FUTURA könnyűbeton falelemeknél egy 15 cm vastag főfal + 20 cm hőszigetelés ugyanolyan paramétereket biztosít (U=0,16 W/m2K), mint a 30 cm-es tégla + a hőszigetelés, aza 5-8% hasznos alapterület növekmény a hagyományos kiselemes falazóelemekkel szemben.

Szinte ugyanolyan (vagy még jobb) műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, mint a tégla, de ugyanolyan gyorsan el tud készülni belőle a ház, mint egy könnyűszerkezetes ház

Akár fele idő alatt elkészülhet egy duzzasztott agyagos FUTURA könnyűbeton falelemes ház, mint egy téglaház, így kevesebb ideig áll benne a ráköltött pénz és gyorsabban élvezhetőek az előnyei.

Nem könnyűszerkezetes, mégis gyorsan épül

Gyors építési lehetőség, a helyszínen a ház teljes falazata fél napon belül felállítható!

Nem kell falat vésni, mivel már gyárilag elő vannak készítve a falazatban a csövezések (villany, víz, stb.), kapcsoló elosztódobozok, ezzel pedig jelentős időt és költséget spórolunk önnek.

A falak természetes anyagokból készülnek, így környezetbarát a teljes technológia

Önhordó falazati rendszer, tehát nincs szükség a tetőhöz beton koszorúra

A nyílászárókat az elfogadott és adaptált építész tervekkel egyidejűleg meg lehet rendelni, hisz mm pontos a rendszer, így nem kell semmire több hetet vagy akár hónapot várni

A falak mindkét oldalon síkfelületekkel rendelkeznek, mely felületek egy végső, finom glettelés után készen is állnak a festésre, azaz nincs szükség belső vakolásra. Az ezt követő kivitelezőknek nem kell megvárniuk a belső vakolat kiszáradását.

Nincs hulladék az építési helyszínen

A másodlagos értékesítésnél is könnyebb az ingatlant eladni (mint például a könnyűszerkezetest)

Természetes agyagból, természetes otthon

Magas agyagtartalma miatt nedvességszabályozó hatású, ami azt jelenti, hogy szinte ideális szobai klíma érhető el.

Az egészséges, száraz, természetes életkörülmény már az új épületében uralkodik, amikor beköltözik a tulajdonos, azaz nem kell várni a kiszáradásra

Az építőanyagból készült kerámia agyag megtöri a kapillárisokat. Ez azt jelenti, hogy a falakban nem emelkedhet nedvesség, ezért ellentétben a szokásos szilárd építési rendszerekkel, az épület száraz marad az építési szakaszban. Ez megakadályozza a későbbi nedvesség károsodását.

A fajsúlyából adódóan kiváló hangszigetelés, de gyorsabb és szárazabb kivitelezés

Jobb a hőtároló képessége, mint például a könnyűszerkezetes épületeknek

A duzzasztott agyagos FUTURA könnyűbeton gyakorlatilag nem gyúlékony, tűzállósága a vasbeton tűzállóságával azonos